1994, Αίθουσα Τέχνης του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, Λαμία

sq_af_340 (17 of 26)
«Καταγραφές 1994» είναι ο τίτλος της έκθεσης που πραγματοποιεί ο Βασίλης Σίμος στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας .Αυτή τη φορά αλλάζει θέματα και υλικό .Ζωγραφίζει τα πιο πολλά έργα του με τέμπερες και με μια εντελώς δική του μικτή τεχνική για να αποδώσει τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα των τοπίων που είδε στην Ήπειρο, το Πήλιο τη Ναύπακτο και την Ευρυτανία.

Στον κατάλογο της έκθεσης χρησιμοποιεί ένα απόσπασμα από κείμενο του Paul Valery

«…δεν έχεις παρατηρήσει, περιδιαβάζοντας στην πολιτεία τούτη, πως ανάμεσα στα κτίρια που τη γεμίζουν, άλλα είναι βουβά, άλλα μιλούν κι άλλα, τέλος, τα πιο σπάνια τραγουδούν…»

Αυτά τα κτίρια αναζήτησε ο Βασίλης Σίμος στο Πάπιγγο, στους Κήπους, στο Μονοδέντρι  στην Αρίστη στα παλιά γεφύρια του Βοϊδομάτη στο φαράγγι του Βίκου ,στις παλιές πόρτες  και τα μαγαζιά στη Ναύπακτο, στα καμπαναριά του Πηλίου και στα ερειπωμένα αρχοντικά στις Κορυσχάδες, εκεί , όπως γράφει ο ίδιος, όπου το πέρασμα του χρόνου  δεν μπόρεσε να σβήσει την αρχοντιά και το μεράκι.

Ο  Ποιητής  Θανάσης Βενέτης  σχολιάζει

«…Τα παλιά σπίτια , οι έρημες  αυλές , τα μοναχικά  δέντρα , οι στέγες , οι πέτρες και οι ξερολιθιές του Βασίλη Σίμου , βουλιάζουν στο φως , στη φθορά και στην  εγκατάλειψη  τραγουδώντας τον ύμνο της αιωνιότητας και την πεμπτουσία της σιωπής . Η ελληνικότητα βιώνει το θαύμα ,και το θαύμα αναπαράγει την τέχνη . Τελικά – όπως λέει ο ποιητής- μονάχα το θαύμα της τέχνης αξίζει να πιστεύουμε .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: