1973, Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, Λαμία

sq_af_340 (6 of 26)

Από το 1965 μέχρι το 1973 ο Βασίλης Σίμος συμμετείχε μόνο σε Ατομικές και Ομαδικές Εκθέσεις στις Νέες Μορφές. Έπειτα μέχρι το 1978 ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με τοπία της Φθιώτιδας.

Το Νοέμβριο του 1973 διοργανώνει μια Ατομική Έκθεση στο φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας στην οποία περιλαμβάνονται τοπία , αλλά και αγροτικά θέματα και πουλιά από την συλλογή του 1970.

Ο ίδιος γράφει για τα τοπία του…

Ο ίδιος γράφει για τα τοπία του «Ο φθινοπωριάτικος  ήλιος με βοηθάει να βλέπω το χρώμα των σκιών, την ευαισθησία των χρωμάτων…Η  ζωγραφική  βλέπει  με το δικό της εγώ. Το λέμε προσωπικότητα. Όλα τα μάτια όταν κοιτάξουν ένα κόκκινο αντικείμενο θα το δουν κόκκινο. Πώς θα το ζωγραφίσουν ; Αυτό είναι το δικό τους θέμα. Η φύση  όμως δεν είναι δικό σου θέμα.  Πρέπει να  βλέπουμε καλά τη φύση με την ψυχή. Γιατί την ξεχνάμε ; Ζωγραφική είναι να δουν τα μάτια μέσα από την ψυχή. Έχουμε ευκαιρίες, ας τις εκμεταλλευθούμε. Ας δούμε τον ουρανό και να τον ξαναδούμε, ώσπου να δούμε το γαλάζιο μέσα στον αέρα του ουρανού. Ακόμα και το μαύρο του αέρα έχει διαφάνεια, έχει χρώμα…»

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: